Communicatie

Wil jij meer verbinding in gesprekken met anderen? Dat begint bij ruimte maken voor wat er leeft. Ervaar wat dit voor jouw leven kan betekenen.

We communiceren de hele dag, met elkaar en met onszelf. De een heeft veel woorden nodig, de ander is juist kort van stof. De een is heel direct en de ander draait er liever omheen. De een praat vooral vanuit het hoofd en de ander meer vanuit het hart. Zelfs als je niets zegt communiceer je door je gedrag, je houding, je blik. Hoe weet je of wat jij begrijpt ook is wat de ander bedoelt? Of dat jouw woorden goed overkomen? Woorden die voor jou neutraal zijn, kunnen heel anders ontvangen worden. Vaak vullen we dat automatisch in zonder het te checken. 

Zelfs in ons eigen hoofd gebeurt er van alles. Het kan zo druk zijn met allerlei meningen en oordelen, dat je kwijt raakt wat belangrijk is. Waar ging het nou eigenlijk om? 

Met verbindende communicatie leer je weer in contact te komen met wat er bij jezelf en bij de ander leeft. Zo ontstaat er weer verbinding en begrip.

 

Meer weten? Neem contact met ons op.